Integritetspolicy

Personuppgifter

Personuppgifter (namn och e-mail) som lämnas på vår web sparas bara så länge som det krävs för administration. Du kan närsomhelst begära att bli struken ur våra maillistor.

Du är viktig för oss! Kvinnojouren Täby/Danderyd lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part.

Registerutdrag och rättelse

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

Cookies

Cookies är en liten fil som sparas ner på din dator när du går in på en webbplats. Cookien består av en liten datamängd med information om vad du gör när du besöker sidan. Informationen om vad du gjorde vid tidigare besök skickas av webbservern till din webbläsare och kan sedan hämtas därifrån.

Vilka sorters cookies finns det?

Det finns två typer. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator och används till exempel för att talar om för dig som besökare vad som är nytt på sidan sen du senast besökte den. När utgångsdatumet passerats raderas cookien automatiskt när du återkommer till den webbplats som skapade den.

Den andra typen kallas sessionscookies och lagras temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Man skiljer på förstapartscookies och tredjepartscookies. En förstapartscookie sätts av innehavaren av webbplatsen medan en tredjepartscookie sätts av en annan webbplats, exempelvis mätsystem eller annonsvisningssystem.

Kan jag säga nej till cookies?

Du kan stänga av cookies via säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Men, det innebär också att vissa funktioner kommer inte att fungera så smidigt som de är tänkta.

Hur hanteras cookies på Kvinnojouren Täby/Danderyd?

De sparas som enkla textfiler och går att kasta.

Varför används de på Kvinnojouren Täby/Danderyd’s web?

Vi använder oss utav cookies för att:

  • Räkna antalet användare och analysera trafiken.
  • För att kunna hålla koll på vem som är inloggad från besökarens dator.
  • För att kunna skräddarsy informationen just för besökaren.
  • För att kunna använda sociala funktioner (t.ex. tipsfunktioner)
  • För att skydda sajtägaren eller användaren mot t.ex. spam eller missbruk.
  • För att göra funktioner snabbare eller minska belastning på system.
  • För att hantera användarens samtycke till exempelvis användning av kakor.